21 iulie 2010

Sfarsitul calculatoarelor Desktop

http://img62.imageshack.us/img62/9571/chartsmartphonesvspcsv2.gif
Video... poate ca a ucis vedeta radio, dar PC-ul şi o serie de gadget-uri altor consumatori aparent depăşite trăi în faţa multe încercări de a le înlocui.

Vanzarile de smartphone-uri şi tablete sunt în creştere, împins de companii precum Apple (AAPL, Fortune 500) şi Google (GOOG, Fortune 500) care declară că dispozitivele pot deplasa mai noi computere, dar vanzarile de PC-uri a păstra, de asemenea, în plină expansiune. Intel (INTC, Fortune 500) a raportat săptămâna trecută că trimestrul al doilea a fost cel mai bun din istoria sa, stimulat de vânzări PC puternic. Şi analistul Gartner Group estimeaza vanzarile de computere vor creşte cu 22% in acest an.


Nu e doar PC-uri. Aparate foto digitale, laptop-uri si MP3 playere au devenit instrumente omniprezent, chiar si pentru Luddites printre noi, chiar daca smartphone-uri pot efectua multe din aceleaşi sarcini ca fraţii lor, cu un singur funcţie poate.

Dar o confluenţă de evenimente printre producatorii de dispozitive şi furnizorii de servicii sugerează că la sfârşitul anului pentru calculator desktop şi alte "-a fost" dispozitive cu adevărat este la orizont. gadget-uri care nu au legătură sunt în sfârşit începe să-şi piardă luciul lor şi au început să fie înlocuite cu mai multi-funcţional, dispozitivelor conectate.

"Am vorbit despre acest timp de 10 ani, dar ceea ce e nou este faptul că costurile de componente au coborât, a ecosistemului de servicii a devenit mai mature, iar aceste dispozitive sunt sprijinirea unei mai mare varietate de conţinut decât a fost vreodată", a spus Susan Kevorkian, mass-media mobile şi de divertisment director de programe la IDC.

Cu alte cuvinte, noi gadget-uri au devenit mai ieftine, mai funcţionale şi de a oferi mai multe bang pentru buck decât dispozitivele cum ar fi PC-uri, MP3 player si netbook. Funcţia de mare, dar low-end, smartphone-uri sunt acum disponibile pe operatorii low-cost fără fir ca MetroPCS (PCS), Sprint's (S, Fortune 500) Boost Mobile şi Leap Wireless "(LEAP) Cricket, şi dispozitive ca de e-cititori au început războaiele preţ .

Cel mai important, mai noi gadget-uri oferă mai mult decât funcţiile doar dispozitive de "primar înşişi; multe dintre acestea au o multitudine de servicii care vin cu ei. Comprimate şi e-cititori au conectivitate 3G, abilitatea de a descărca o serie de aplicaţii şi accesul la servicii GPS, care cele mai multe playere audio si laptop-uri nu poate manipula. Unele servicii ca Netflix (NFLX) şi Amazon (AMZN, Fortune 500) apps Kindle permite utilizatorilor să înceapă vizionarea unui film sau citind o carte pe un singur dispozitiv şi să termin pe un alt dispozitiv.
00:00 / 02:16 Jam pe iPhone

"Consumatorii doresc conţinut de oriunde, în deplasare, şi o experienţă perfectă între mai multe dispozitive", a declarat Dmitri Molchanov, consum electronice analist la Yankee Group. "Nu este vorba doar despre aparatul mai, dar serviciul pe care vine cu gadget."

Ca urmare, vânzările smartphone-uri a crescut de aproape 57% în primul trimestru în aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit IDC. Şi Apple a vandut deja trei milioane iPads din aprilie. Forrester Research se aşteaptă ca vânzările comprimat computer pentru a prelua vânzările desktop PC-uri în Statele Unite până în 2013. Baza instalată de telefoane inteligente la nivel mondial va depăşi, de asemenea, toate PC-urile până în 2013, potrivit Gartner.
Ce este în, ceea ce este afară

Yankee Group a publicat recent un studiu care analizează gadget-uri pentru capacitatea lor de a se conecta la sarcinile pe care consumatorii îşi doresc ca reţelele sociale, aplicaţii şi conţinut multimedia. Analistii a examinat apoi potenţial acele dispozitive "să se conecteze la servicii precum GPS, servicii de abonament şi reţelele wireless.

Studiul a descoperit ca smartphone-uri, cititoare de calculatoare comprimat, e-book, masini conectate şi televizor conectat a avut cel mai mare potenţial de a fi "transformaţională" în acele domenii importante, şi ar deveni în următorii ubicue şi "joc în schimbare" dispozitive.

Pe de altă parte, dispozitivele de navigare portabile, MP3 playere, camere digitale şi PC-uri desktop au avut cea mai mare parte deja marca lor, şi vor fi în curând înlocuit de dispozitive noi, Yankee Group prezice.

Unele dintre acestea sunt deja obtinerea înlocuite. Jumătate dintre consumatori au vizionat video de pe playere MP3 lor în casele lor, potrivit unui studiu al Yankee Group. Google, de exemplu, a spus că a cunoscut o mare vârf în căutările mobile pe parcursul acestui an a Super Bowl, astfel cum a căutătorii au optat pentru a merge online de pe telefoanele lor, mai degrabă decât laptop-uri sau computere.

Totusi, nu va continua să fie o piaţă pentru unele "învechite" dispozitive. aparat de fotografiat Smartphone încă nu face fotografii, precum şi cele mai multe camere digitale, procesare de text şi este mult mai uşor şi mai bogată decât pe un calculator pe un iPad. Mulţi ezită să pună lor album foto întreaga exclusiv online, fără unele backup pe hard un PC greu, a spus Van Baker, analist la Gartner.

Şi gadget-uri în legătură cu serviciile poate fi mare, dar dacă transportatorii mai opri oferind planuri nelimitat de date ca AT & T (T, Fortune 500) dispozitive întâmplat recent cu ajutorul conectat pentru streaming filme Netflix, navigarea pe Internet şi descărcarea de aplicaţii poate deveni în curând o întreprindere de scumpe.

"Sunt aceste dispozitive de gând să plece rapid? Nu", a spus Van Baker. "Nu va fi întotdeauna unii care doresc un telefon doar pentru a vorbi mai departe."

Niciun comentariu: