21 iulie 2009

Lipsesc Comenzile Click-Dreapta

Tags: click dreapta propertiest lipseste, fara, comenzi click dreapta proprietati delete rename, click-dreapta pe fisier si nu am properties, fisierul nu mia are proprietati, lipseste copy lista click dreapta, windows xp eroare fisier, click dreapta pe fisier fara proprietati, properties lipseste din meniu click dreapta, click dreapta fisier lipseste delete, lipseste rename fisier, lipsec mai multe comenzi click dreapta fisier, click dreapta comenzi proprietati fisier.
Lipsesc comenzile din meniul Click Dreapta?
Astazi, am redenumit un fisier compus din 20 caractere intr-unul putin mai lung undeva la peste 100 de caractere (o intreaga poveste, da.. stiu :), dupa care am observat un lucru ciudat. Nu mai mergea Click Dreapta normal. Puteam da click dreapta pe fisier, unde imi aparea un fel de meniu prescurtat, cu doar cateva comenzi... cum ar fii Open With.../Open/Send To.../ precum si altele tot mai nesemnificative pentru ce vroiam eu defapt de la acest meniu. Initial am incercat sa rar-uiesc folderul in care se afla acest fisier .mp3 (in cazul meu, dar poate fii orice fisier). Am dat rar, si undeva la 30% primesc o eroare cum ca respectivul fisier (cel cu multe caractere) nu poate fii arhivat si nici citit. Am pornit sa caut fisierul, si da intradevar, nu pornea cu winamp desii avea iconitza de winamp pe el. Pur si simplu winamp-ul nu-l vedea, la fel si celelalte playere. Dupa mai multe metode incercate de mine, am zis ca ma dau batut. Am incercat urmatoarele metode, si din pacate nu mi-a mers nici una: click pe fisier urmat de tasta delete, mutarea fisierului direct in recycle bin (cu mouse-ul direct), am mai incercat si restart la calculator, am incercat sa-l zip-uiesc, am incercat sa-l mut cu mouse-ul intr-un alt fisier (unul nou), practic am incercat tot ce se poate incerca.

Solutia de a repara sau restaura meniul de comenzi din Click-Dreapta a unui fisier. Cum cautam eu o solutie ca deja ma cam enerva situatia, in scurt timp am gasit si solutia acestei probleme. Este vorba despre un program distribuit gratuit pentru 15 zile. Indeajuns sa-mi rezolv problema dupa care sa-l dezinstalez (ca sa-l mai pot folosii si alta data :p). Se numeste "Delete Invalid File"... nu te speria ca nu e chiar atat de rau programelul incat sa-ti stearga fisierul chiar daca acesta este invalid. Dupa ce instalezi programu, mergi din program la fisierul respectiv folosind functiile din partea stanga-sus a programului. Odata ajuns la fisier, acesta va aparea scris cu culoarea rosie, ca si cum ar avea ceva probleme. Acuma. Daca nu mai ai nevoie de fisier, poti apasa "Delete File", insa eu iti sugerez sa apesi click dreapta pe el din acest program si sa apesi "Display Properties" de unde vei schimba numele intr-unul mai scurt, apoi apesi "Apply" sau "ok". Acuma mergi la fisier din my compueter si totul ar trebuii sa fie restaurat la normal.

P.S. Programul se poate descarca de aici. Bafta!

Niciun comentariu: