19 februarie 2009

Cum dau ping IP de pe MAC

Tags: cum dau ping IP de pe MAC, am un laptop apple cum dau ping, ping la IP dintr-un mac-book-air, cum dau ping IP de pe un apple, vreau sa testez conectiunea ping MAC, apple. cum fac ping de pe apple, cum dau ping ip de pe un laptop desktop MAC de la apple. Cum dau ping la un ip de pe un sistem MAC de la apple.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Cand un calculator se conecteaza la internet, systemului tau ii este alocata o adresa IP in mod automat, care sa poata ajut reteaua la identificarea sistemului tau. Ca si un rezultat al aceste actiuni, toate serverele web si paginile web au personal asociate cate un IP. Orice utilizator al unui calculator conectat la reteaua internet poate da ping unui alt calculator aflat in aceasta mare retea a internetului pentru a verifica daca acel sistem este activ si daca se poate conecta la acesta. Utilizatorii laptopurilor sau desktopurilor de la Apple si anume posesorii de MAC-uri, pot da ping unei adrese IP prin aplicatia creata special pentru lucru asta numita "Network Utility". Acest articol explica cu sa dai ping unui IP de pe un MAC fie el desktop sau laptop.

1. Deschide o noua fereastra "Finder" dând click pe iconita din dock.

2. Navigheaza la folderul "Utilities", care poate fi gasit in sectiunea "Applications" din drive-ul Mac-ului.

3. Dublu-click pe iconita
"Network Utility" pentru a porni aplicatia networking.

4. Click pe tabul
"Ping" aflat chiar sus in fereastra aplicatiei.

5. Scrie adresa IP careia vrei sa-i dai ping in campul principal, apoi introdu numarul de incercari pe care aceasta aplicatie sa le utilizeze.

6. Click pe butonul
"Ping" pentru a incepe testarea conexiunii intre tine si respectivul IP. Rezultatul testului va aparea in fereastra principala a aplicatiei.

Niciun comentariu: