18 ianuarie 2009

Probleme cu Automatic Updates (wscntfy.exe)

O chestie foarte enervanta, defapt sa vorbim in termeni adecvati si sa nu-i spunem 'o chestie' este defapt un mic virus Malware, care probabil va apare si voua. (din moment ce a-ti ajuns la mine pe blog la pagina asta). Situatia este destul de simpla. Ai avut Firewallul pus pe OFF sau Antivirusul Dezactivat (sau nu era pornit) atunci cand ai fost infectat cu acest malware.

wscntfy.exe (Windows Security Center) este o mica aplicatie care sa nascut odata cu XP Service Pack 2 si ce face ea mai exact, este sa se instaleze la tine in bara de jos (try) si este menit sa iti indice situatia ta (a computerului) actuala, daca esti protejat de vre-un Anti-Virus, firewall, sau informatii cu privire la Windows Updates.

Acest wscntfy.exe, avand in vedere ca este o aplicatie .exe si nu una .dll, poate fi o tinta usoara la infectarea cu Spyware, Malware sau poate chiar Trojan. Dece Microsoft nu a ales sa includa si aceasta aplicatie in format .dll, nu stim dar dam de banuit.

Gata cu povestiile, solutia este foarte simpla. Daca "wscntfy.exe" ti-a fost infectat cu asa zisul malware, iti apar tot felu de mesaje jos la try (bara de la ceas) fie cand accesezi internetul prin Browser, fie te plimbi pur si simplu prin PC. O mica iconita rosie (scut), care face pe nebuna si zice cum ca Automaticaly Updates sunt puse pe OFF si ca te roaga frumos sa le dai pe ON. Cand dai click pe iconita, ca si cum ai vrea tu sa rezolvi problema, pac apare in fata un mesaj genul celui de mai jos.

"ATTENTION If your computer is struck by the spyware, you could suffer data loss, unusual PC behaviour, PC freezes and crashes .Detect and remove viruses before they damage your computer!Antivirus 2009 will perform a 100% FREE and quick scan of your PC for Viruses, Spyware and Adware. Do you want to install Antivirus 2009 to scan your computer for malware now? (Recomended)"

Vreau sa va spun ca am incercat Kaspersky, si mai inca vre-o 3 programe cu Anti-Spyware dar din nefericire nici unul nu au vrut sa ma ajute, ba nu gaseau nimic infectat, ba pur si simplu ziceau ca au rezolvat problema si dupa restart puteam vedea cum nu si-a facut treaba. Asa ca... pana la urma am dat de un programel BUN si FREE (Malwarebytes' Anti-Malware) care spre deosebire de cele cu plata, si-a facut onesta-i treaba pe virus lasandu-ma fara nici o mica urma a lui in PC. Puteti lua programul de aici. Il instalati, apasati Scan Now > dupa ce a terminat de scanat (1-5-10 min) apasati pe Remove All si va curata zic eu de orice malware dinasta bengos. Dupa remove o sa ceara restart, si dupa restart totul se va intoarce la normal multumita "Malwarebytes' Anti-Malware" si creatoriilor lui.

Niciun comentariu: