30 ianuarie 2009

Ce poti face cu un telefon mobil (oare?)

Functii ascunse ale telefonului mobil 1. Apelul de urgenta este 112 peste tot in lume.Acest numar poate fi apelat si daca ai tastele blocate. Incearca! 2. Ti-ai inchis cheile in masina si esti departe de casa, unde-ti tii cheile de rezerva? Daca este cineva acasa, cu telefon mobil, suna-l si roaga-l sa tina cheile aproape de telefonul lui. Tu apropie telefonul tau la 20 cm de usa masinii. Persoana de acasa apasa pe telecomanda cheii de rezerva si ti se vor deschide usile. Functioneaza si cu usa portbagajului. Incearca! 3. Ti s-a descarcat mobilul? Orice mobil are o incarcare de rezerva in baterie, care se activeaza la combinatia *3370# si iti asigura o incarcatura de rezerva de 50%. Cand iti pui telefonul la incarcat, se incarca si rezerva, putand s-o folosesti si alta data.

Ce poti face cu un telefon mobil4. Ce poti face, daca ti se fura mobilul? Comerciantii de telefoane tin secret aceasta informatie, ca hotul sa poata folosi telefonul furat si sa consume serviciile telefoniei, iar cel de la care s-a furat, sa-si cumpere telefon nou. Trebuie sa afli seria telefonului tau. Pentru aceasta tasteaza *#06#, fara a apasa alte taste si pe ecran va aparea automat seria. Acest cod este unic in lume si este seria telefonului tau. Noteaza acest cod si pune-l in loc sigur. Daca ti se fura telefonul, anunta operatorul tau de telefonie si comunica-i acest cod. Acesta ii permite sa-ti blocheze telefonul (aparatul in sine) si hotul nu va putea folosi telefonul tau, nici daca schimba cartela SIM.

Este putin probabil sa-ti recuperezi vreodata telefonul, dar macar nici hotul nu-l va putea folosi sau valorifica. Cel mai important aspect de aici este ca, daca toata lumea ar cunoaste acest truc, nu ar mai avea hotii de ce sa fure telefoane. Trimite deci acest mesaj la cat mai multi prieteni. Si nu uita sa-ti notezi seria telefonului!

9 comentarii:

Anonim spunea...

am incercat faza cu cheile si nu a mers:-/

CoCo spunea...

Ma gandeam eu :p e prea inovatoare chestia ca sa fie reala.. se facea reclama pe seama ei până acuma totusi :p

Anonim spunea...

nu se poate forma acel apel dc am tastatura blocata:P cel putin la mine

Anonim spunea...

si nici nu mi s-a incarcat telu:D...aveam cateva linii..aceasta o fi cauza?

Phillip spunea...

faza cu cheile nu merge, am testat eu intr-o situatie de criza.

CoCo spunea...
Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.
CoCo spunea...

Inseamna ca's baliverne... ce-l putin faza cu codul *#06# mere :D... la mine :))

Anonim spunea...

faza cu codul...da, merge

AvocatulStagiar spunea...

ok d-nule sa facem schimbul ,bannerul meu il iei de pe blog,al tau trimitel pe mail dan.haban@gmail.com

www.chilotei.blogspot.com