5 iunie 2008

indexare site sau blog in google

Te-ai întrebat vreodată dece siteul sau blogul tau nu apare printre cautarile celui mai mare crawler din lume si anume google ? Ei bine, ai aterizat unde trebuie, mai jos vei gasi niste raspunsuri adecvate problemei tale. Trebe doar sa ai timp sa citesti.

Ce inseamna sa indexezi un site in google?


- A indexa un site in google inseamna a fortza umpic coarda, si a ajuta "robotul google" sa afle ca acel site al tau exista si ca trebuie adaugat in lista de linkuri Google pe nume "Sitemap".

Cum stiu daca site-ul sau blogul meu este indexat in google ?

- Simplu, poti face un test pentru a verifica daca ce-l putin o pagina din blog-ul/site-ul tau apar in cautariile google.

- Testul este urmatorul: Mergi la www.google.com > scrii la search asa: "site:blogultau.com" (fara ""). Dupa apasarea butonului search, motorul de cautare google iti va da un rezultat ori negativ ori pozitiv. Negativ - cand cautarea nu aduce nici un rezultat" Pozitiv - cand cautarea aduce ca rezultat mai multe linkuri, toate ducand spre siteul/blogul tau.

- In cazul in care rezultatul cautarii este Pozitiv, atunci Felicitari! siteul/blogul tau este indexat de catre google, si va fi indexat in continuare.
- In cazul in care cautarea ti-a intors un rezultat Negativ, este necesara indexarea manuala a siteului/blogului tau, si poti face acest lucru urmand pasi de mai jos.

Cum imi indexez manual siteul/blogul in Google ?


- Dupa ce ti-ai publicat articole sau ai terminat lucrul la noul tau site/blog, ai nevoie de introducerea si recunoasteerea lui de catre google, pentru trafic, vizite, etc. Probabil te intrebi dece acest mare google nu indexeaza siteul tau automat, ei bine, google este pana la urma urmei doar un robot, care indexeaza milioane de noi pagini pe zi, efident multe dintre ele sunt scapate. Tot ce ai de facut este "sa-l tragi de urechi" pe acest bot google si sa-l atentionezi cum ca siteul tau este gata si doreste cititori.

Pentru a-ti indexa siteul in google, urmeaza pasii:

- Mergi aici: http://www.google.com/webmasters/sitemaps, te loghezi cu contul tau google (@gmail.com) daca nu detii unul, iti poti creea un cont google aici.

- Introdu adresa siteului tau in cutia "site-uri" (ex:http://www.siteultau.blogspot.com sau http://www.siteultau.com) si apasa "Adăugaţi site". Google va adauga siteul, si se deschide o noua pagina unde vei cauta sa dai click pe "Verificaţi site-ul" > se incarca o noua pagina unde va apare sa selectati modul in care doriti sa faceti verificarea. Alegeti "Adăugaţi o etichetă meta" dupa selectare, vi se va genera un link. Copiati acel link in intregime (cel scris ingrosat) si puneti-l imediat dupa tagul "head" in pagina dumneavoastra. (click pe imaginea de mai jos pentru a o marii).

- Acum, da click pe "Tablou de bord" pentru a te intoarce la pagina principala Google Sitemaps.

- In dreptul siteu-lui dumneavoastra, la coloana Sitemap, alegeti "Adăugare".
- selectati din lista "Adăugaţi Sitemap General" si la punctul 3 adaugati "http://numelesiteuluitau.com/rss.xml" apoi click pe "Adăugaţi Sitemap General"

Felicitari! De acum incolo siteul/blogul dumneavoastra va fi indexat de Google.

Niciun comentariu: