3 mai 2008

Skype testeaza un client Java mobil

Skype a dezvaluit o versiune test a unui client pentru dispozitive mobile Java, ce reprezinta un important pas inainte pentru strategia sa mobila.

http://www.allaboutsymbian.com/images/skype/skype4.jpg

Cu noul client, Skype se alatura unui numar de companii, precum Fring si Truphone, in incercarea de a aduce telefonia internet in lumea mobila. Asemenea initiative au avut pana acum de depasit probleme legate de tehnologie si structura industriei de telefoane mobile. Noul client se bazeaza pe infrastructura celulara pentru anumite portiuni ale apelului, ceea ce insemna ca utilizatorii vor plati intotdeauna tarifele locale sau nationale pentru a efectua apeluri, potrivit Skype. Apelurile pot insa fi mai ieftine in anumite cazuri. De exemplu, pentru efectuarea de apeluri internationale, fara a plati tarifele internationale. Apelurile catre numerele fixe si mobile atrag costuri suplimentare, in timp ce apelurile catre clienti Skype sunt taxate cu tarife locale sau mobile nationale.

Cientul poate utiliza si alte functii ale Skype, precum instant-messaging, insa acestea vor fi taxate de operatorul mobil pentru traficul de date. Apelurile primite prin intermediul clientului sunt taxate cu tarifele SkypeOut. Acesta este un serviciu platit al Skype pentru efectuarea de apeluri catre linii fixe si mobile. Software-ul test este disponibil in intreaga lume si suporta 50 de handset-uri Java de la Motorola, Nokia, Samsung si Sony-Ericsson. Posibilitatea de a efectua apeluri Skype-to-Skype si SkypeOut de pe handset-urile mobile este limitata la opt piete: Brazilia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Hong Kong, Polonia, Suedia si UK Utilizatori din alte tari pot utiliza chat, grup chat, si pot primi apeluri Skype si SkypeIn. Perioada de testare va dura cateva luni si va fi urmata de o lansare publica.

Sursa: www.zdnet.com

Niciun comentariu: