23 mai 2008

Mel Gibson, in fimari la Hollywood

Actorul Mel Gibson, care in ultimii ani a preferat locul din spatele camerei de filmat, va reveni la meseria de "simplu actor", cu primul rol important din ultimii sase ani, in lungmetrajul "Edge of Darkness", in regia lui Martin Campbell.


Martin Campbell, autorul filmului "Casino Royale", va regiza lungmetrajul care este o adaptare a unei miniserii realizate tot de el, produsa de postul de televiziune BBC in 1985. Scenariul filmului va fi semnat de William Monahan, recompensat cu un premiu Oscar pentru filmul "Cartita", in regia lui Martin Scorsese. Filmarile vor incepe in august, la Boston.

Gibson va juca rolul unui politist a carui fiica, activista pentru drepturile omului, este ucisa. Politistul va incepe o ancheta care va duce la descoperirea unui sistem corupt care a provocat moartea fiicei sale. Acesta este primul rol major al lui Mel Gibson intr-un film care nu este regizat de el, de la "Semne" (2002), in regia lui M. Night Shyamalan, unde a aparut alaturi de Joaquin Phoenix, si "Am fost candva soldati... si tineri" (2002).

Gibson, recompensat cu premiul Oscar pentru filmul "Braveheart - Inima neinfricata" (1995), a declarat in 2006 ca se gandeste sa renunte la actorie pentru ca prefera munca de regizor: "Regia este ceea ce imi place sa fac acum. Nu mai vreau sa fiu star de cinema".
In ultimii trei ani, Gibson, in varsta de 52 de ani, a lansat ca regizor doua superproductii de succes, care au fost si foarte controversate. Prima a fost "Patimile lui Hristos" (2004), iar a doua a fost "Apocalypto" (2006), o drama violenta despre declinul civilizatiei Maya.

Sursa: variety.com/Mediafax

Niciun comentariu: