23 mai 2008

GTA IV cucereste Guiness World Record

GTA IV a generat incasari mai mari, in primele 24 de ore de la lansare, decat oricare alt joc video, film sau carte scoase pe piata pana acum.


Guinness World Records a confirmat ca jocul Grand Theft Auto IV a devenit cel mai bine vandut produs. Doar in prima zi dupa lansarea acestuia in 29 aprilie 2008 s-au vandut peste 3,6 milioane de exemplare in intreaga lume care au generat incasari de 310 milioane de dolari.



Prin comparatie, cel mai bine vandut joc video de pana la GTA IV a fost Halo 3, produs de Microsoft, care a generat 170 de milioane de dolari in prima zi de la lansare. GTA 4 a devansat totodata, si cel mai bine vandut film, Spiderman 3 care in prima zi de rulare in cinematografe a avut incasari de 60 de milioane de dolari, dar si cea mai rapid vanduta carte: Harry Potter & the Deathly Hallows care a avut incasari de 220 de milioane de dolari in primele 24 de ore de la lansare.


In prima saptamana de la lansarea lui GTA IV incasarile au depasit 500 de milioane de dolari, iar jocul se mentine pe prima pozitie in topul celor mai bine vandute jocuri din lume.

Sursa: hit.ro

Niciun comentariu: