23 mai 2008

Bilbo the Hobbit regizat de Guillermo del Toro

Guillermo del Toro, autorul filmului "Labirintul lui Pan", castigatorul a trei premii Oscar si sapte premii Goya, va fi regizorul celor doua superproductii care au la baza romanul "Bilbo the Hobbit", al lui J.R.R. Tolkien. Informatia a fost confirmata de studiourile New Line si MGM.

Guillermo del Toro
Presa specializata de la Hollywood a dat de mai multa vreme numele lui Del Toro, in varsta de 43 de ani, ca regizor al celor doua filme, care vor fi produse de cineastul neozeelandez Peter Jackson. Acesta a acceptat, la sfarsitul anului 2007, sa produca adaptarea cinematografica a romanului "Bilbo the Hobbit", dupa ce si-a rezolvat problemele financiare pe care le avea cu compania New Line Cine, care a realizat trilogia "Stapanul Inelelor".

Peter Jackson
În noiembrie 2007, studiourile MGM au anuntat ca vor produce o adaptare a romanului "Bilbo the Hobbit", in doua noi lungmetraje. Primul film se doreste a fi o adaptare a celebrului roman scris in 1937, in timp ce al doilea ar fi o adaptare a unor diverse lucrari si note ale lui Tolkien si ar face legatura dintre povestea hobbit-ului Bilbo si trilogia "Lord of the Rings", publicata in perioada 1954 - 1955. Ca si in cazul trilogiei "Lord of the Rings", cele doua filme vor fi turnate in acelasi timp, dar vor fi lansate separat pe marile ecrane. Filmarile vor incepe in 2009, lansarile fiind programate pentru 2010 si 2011. Trilogia "Stapanul Inelelor" a adus incasari de trei miliarde de dolari la nivel mondial, fara vanzarile de DVD-uri, si a obtinut 17 premii Oscar.

Sursa: hit.ro

Niciun comentariu: