23 mai 2008

Wesley Snipes in inchisoare 3 ani

Actorul american Wesley Snipes, gasit vinovat, in februarie, de evaziune fiscala, in perioada 1999 - 2004, a fost condamnat ieri la trei ani de inchisoare, pedeapsa maxima prevazuta, de un tribunal din Florida. Actorul a fost achitat de alte acuzatii, mult mai grave, precum asociere in vederea comiterii de infractiuni.


Potrivit actului de acuzare, Snipes nu a completat declaratiile federale de impozit pentru perioada 1999 - 2004 pentru a evita sa plateasca o suma care se ridica la 15 milioane de dolari si a provocat un deficit de 41 de milioane de dolari serviciilor fiscale. Snipes era clientul unei societati "specializate in metode de fraudare a serviciului de impozite pe venituri", fiind in vizorul politiei de mai multi ani.


In varsta de 45 de ani, Wesley Snipes a jucat in filme precum seria "Blade", "Rasarit de soare", alaturi de Sean Connery, "Demolatorul", alaturi de Sylvester Stallone si "Un admirator fanatic", alaturi de Robert De Niro. Urmatorul film in care va aparea Wesley Snipes este bazat pe viata lui Toussaint Louverture (1743 - 1803), un fost sclav devenit unul dintre luptatorii pentru independenta statului Haiti. În filmul "Toussaint", regizat de Danny Glover, mai apar actorii Angela Bassett si Don Cheadle.


Sursa: hit.ro

Niciun comentariu: