12 aprilie 2008

Nokia 888

Nokia 888 este un prototip de telefon mobil (si chiar mai mult decât atât) conceput de Tamer Nakisci. Principala sa caracteristică este capabilitatea de a-si schimba forma, astfel încât poate fi transformat într-o brătară, într-un clips, într-un “ghemotoc” care încape în buzunar, iar când este utilizat, într-o suprafată destul de mare de afisare. Dispozitivul este conceput astfel încât să poată memora forme si chiar să le schimbe singur, miscându-se. Este prevăzut ca formele să poată fi trimise altor utilizatori, de exemplu o formă de inimă pentru iubită. Pentru a putea fi atât de flexibil, acumulatorul este lichid. Afisajul este tactil, ceea ce elimină necesitatea tastaturii. În plus, acceptă comenzi vocale. Din păcate, vor mai trece ceva ani până când asa ceva va iesi pe piată, însă este uluitor de văzut încotro se îndreaptă tehnologia.


Nokia 888, expresivitate prin tehnologie Nu veti vedea acest telefon mobil in magazine prea curand, fiind inca in stadiul de prototip, dar daca vreti sa va faceti o idee despre cum va arata viitorul telecomunicatiilor, lasati-va surprinsi de Nokia 888. Conceput de Tamer Nakisci (castigator al unui premiu Nokia Design Award) pentru a putea aduce mai multa libertate si distractie utilizatorului, telefonul Nokia 888 asi poate schimba forma in functie de nevoile posesorului. Nu esti nevoit sa il tii numai in mana sau in buzunar, al poti purta cu tine oriunde si in orice forma. Poti trimite o inimioara prietenei tale, pentru a face telefonul ei sa se schimbe intr-o inima. Sau poti trimite imaginea unei dansatoare prietenilor tai, pentru a-i invita la petrecerea din noaptea aceasta. Tehnologia folosita se bazeaza pe bateriile lichide, recunoasterea vocala si ecranul tactil flexibil (ce elimina necesitatea tastaturii). Printre multitudinea de functii pe care acest telefon le va avea, se vor numara: ceas cu alarma, PDA, GPS, portofel digital si bijuterie.

http://cromelody.googlepages.com/nokia888pic.jpg

Acest telefon, poate fii considerat noul viitor al telecomunicatiilor, noua era a technologiei in acest domeniu, si odata cu aparitia acestui telefon, care inca este in stadiul de proiectie vom traii intr-o noua era a technologiei, o era care se anunta dea dreptul palpitanta si incitanta, avand in vedere ca integrarea mai multor functii existente, sub diferite forme si platforme software, combinate toate intr-un singur telefon mobil, va aduce o noua linie de creatie si de imaginatie pentru producatorii de pretutindeni din orice domeniu.

Sursa: swampblog.info

Niciun comentariu: