16 martie 2008

Cum sa opresti dumprep.exe (Dump Reporting Tool) la Windows XP

Daca ai folosit vreodata CTRL+ALT+DEL (Task Manager) ca sa stingi un program care nu mai raspunde (Not Responding...), probabil ca ai observat ca atunci cand dai click pe el si apoi "End Task" (in Task Manager), el nu se inchide automat, trebuie sa mai astept cateva secunde pana sa se inchida, timp in care iti incetineste compu' (iti tureaza procesoru la maxim) asa ca nu poti face mai nimk pana nu se inchide respectivu program.

Î: Ce se intampla doctore ? (te intrebi tu).
R: Pai un programel micutz numit “Windows Error Dump Reporting,” care din pacate ne-a fost bagat pe gât impreuna cu intregu Sistem Windows XP, fie el SP1 sau SP2. (mai nou si la Vista)

Î: Ce face mai exact acest "programel" ?
R: Programelu asta, aduna informatiile de la erorile care iti apar in comp din diverse motive, le stocheaza in memoria compului tau, ca mai apoi sa le poata trimite la Windows Labs, un fel de Error Reporting, cum de altfel se si numeste programelu. Cand ajunge la windows, ce credeti ca se intampla ? pai simplu, va fi ignorat ca si alte milioane de mesaje de genu. Asa ca, m-amgandit sa va invat cum sa faceti XP-ul sa mearga mia simplu, mia rapid, si mai mult, sa se concentreze pe ce aveti nevoie, adica putere. Mai jos aveti un tutorial "Cum sa dati disable la “Windows Error Dump Reporting” sau mai exact la dumprep.exe ".

Î: Cum dau Disable la dumprep.exe ?
R: In primul rand tebuie sa stiti ca programelul este inutil, la fel de inutil ca si altele mult mia stresante.

1. Click Dreapta pe “My Computer” alege “Properties” din meniu.

http://cromelody.googlepages.com/1.jpg

2. Click pe tabul “Advanced”.

3. Click pe butonul “Error Reporting”.

http://cromelody.googlepages.com/2.jpg

4. Bifeaza “Disable error reporting”. Poti sa bifezi si “But notify me when an error occurs,” doar daca doresti. (obtional) apoi apesi OK > Apply > OK.

http://cromelody.googlepages.com/3.jpg

Gata, enervantu' dumprep.exe este acuma trecut pe Inactiv!

Daca ti-au fost de folos aceste instructiuni, poti lasa un comment de mersi.


10 comentarii:

Anonim spunea...

bravo tie mersi mult .... instalasem un joc si mi`a resetat calculatorul apoi a aparut in msconfig la startup tampenia cu dumprep si nu stiam exact pentru ce e.

Anonim spunea...

Sau il poti scoate de la startup :D

Anonim spunea...

mersi. a fost de ajutor.

Anonim spunea...

Cu cea mai mare placere :)

Yaxley spunea...

Mersi mult :) Bea formatasem windowsul si tot se baga la startup dumprep si restarta dupa un timp PC-ul, ceea ce era foarte enervant. Multumesc mult

Anonim spunea...

sarutmana

Anonim spunea...

Multumesc mult.

Meet The Sun spunea...

Super tare! Credeam ca e un virus si ma si gandeam ca "ma urmareste" =)) Am intrebat eu daca a mai auzit cineva de dumprep asta si cum mi s-a raspuns "google" am facut o proba. Merci si m-apuc sa-i vin de hac ;)

Anonim spunea...

Multumesc, mi-a fost de ajutor.

Bogdan Cîrstea spunea...

mi-a folosit. multam