25 martie 2008

Cum Ma Prinde Google Adsense ca am dat click ?

Google AdSense
Se spune ca Google are ce-a mai sofisticata aparatura de operare online. Si anume ca au un sistem foarte bine pus la punct lentru a detecta clickurile invalide venite din partea reclamelor si anume Google Adsense.

Ce Este Google Adsense ?

Google Adsense este o latura destul de importanta a Marelui Google. Ce-a mai mare importanta avand Motorul de cautare Google, care de exemplu ieri: 25,15% dintre toti oameii care au intrat pe net intr-o zi au intrat pe google.com, asta ca sa va arat ce mare importanta are. Sa revenim la Google adsense. Google Adsense este un program Google care ofera oricarui administrator de pagina web, site, blog posibilitatea de a face bani prin sistemul lor Adsense. Procedura este Simpla. Iti faci cont la ei, iti facidesignul singur la o reclama oferita de ei, de obicei o colorezi in asa fel incat luma sa nu se prinda ca tu primesti bani daca ei dau click. Dupa ce ai-ai dat un design placut, primesti un script (cod) de la ei, si codul respectiv il pui unde doresti tu, la tine pe site. Cand intra gigi pe blogu (siteu) tau, el vede reclama "castiga un mobil !" pac, o dat click pe reclama, si tie iti aduce banu. NU pot estima cat iti aduce un click deoarece contravaloarea clickului difera de la o reclama la alta. Pe unul poti primi 0,07$ (7 centi) sau pe altul poti primi doar 0,01$. Sunt si cateva reguli, dintre care ce-a mai importanta sa nu iti dai singur click pe reclame, ca asta duce la banarea ta permanenta la adsense, so nu va jucati.

Cum se prinde Google ca eu am dat click pe propriile mele reclamele ?

Avand in vedere ca folosesc cel mai sofisticat sistem de a te prinde, au si niste modalitati prin care isi dau seama de frauda. Sa zicem ca prima oara inchid un ochi dar data viitoare sunt sigur ca te vor arde. Mai jo acveti niste metode prin care google decide daca clickul dumneavoastra este valid sau este dat de dumneavoastra (prienteni, etc..)

Metoda 1. Adresa de IP:
Te-ai gandit tu de multe ori: Dar daca dau disconnect la net sau disable la retea, si cand ma reconectez, primesc un IP nou si imi dau cate clickuri vreau. Pai, Gresit. Dece? Pentru ca la inregistrarea ta in adsense, google ti-a lasat si o cicatrice in computer, un sistem de a iti urmarii fiecare miscare ce are legatura cu adsense. aceste cicatrici se mai numesc si "Cookies". Aceste cookies se instaleaza la tine in Browser (Internet Explorer sau firefox) pentru ca orice legatura a ta cu adsense sa fie marcata cu contul tau. Deci chestia cu Schimbatul IP-ului a picat, chiar si daca ai Ip Dynamic.


Metoda 2. Click Trough Rate (CTR):
CTR este un sistem de calcul intalnit la adsense care iti calculeaza vizitatorii paginii pe o anumita perioada de timp, si clickurile primite. Cu alte cuvinte daca timp de o luna ai avut 3-5 clickuri pe zi, si urmatoarea zii sa zicem ca faci 10-15 clickuri, automat intri la dubii. Diferenta de la o zi la alta este prea mare, deci "you're busted".

Metoda 3. Locatia Fizica:
Google are un sistem de urmarire foarte bine dotat. Pot urmarii de unde a sosit un click chiar si pana la cel mai minuscul oras. Deci, folosind computere diferite, cu IP-uri diferite, nu prea faci mare lucru. Prin urmare pica si chestia "am fost la vecinu sa-i repar ceva la comp si cu ocazia asta am dat si click pe reclamele mele de pe blog. Sunt nemultumit deoarece google mia dat doar 2 centi pe acel click." Nici nu e de mirare. Faza Pica.

Metoda 4. Metoda de a da click:
Sa zicem ca prin absurd prostesti pe cineva pe mess care locuieste in, sa zicem Spania, sa iti dea un click pe reclamele Adsense de pe blog. CUm se prinde google ca clickul din spania a fost un clik invalid ? Simplu. Google gandeste asa: Mai, oare ce l-o fi apucat pe spaniolu asta ca s-o pus sa dea click pe reclama. Ia sa vedem noi, a mai dat el click pe vreo alta reclama adsense in ultimele 10 - 20 zile ? Daca raspunsul este NU, "You're Busted" te-au prins din nou. Faza Pica.

Metoda 5. Metoda de a da click 2:
Sa zicem ca din nou il pristesti pe prietenul tau din spania sa dea click pe reclama Adsense de pe blogul tau. Tu ii zici: "da click aici, te duce la blogul meu, si dai click pe reclamele alea din stanga".
Cum se prinde google de treaba asta ? Pai simplu. Spaniolul a aterizat direct pe blogul tau, a dat click pe reclama dupa 5 secunde, si a inchis pagina. Google iti categoriseste aceste clickuri drept niste clickuri invalide. Care nu au o baza. Faza Pica.

Metoda 6: Alte Servicii Google:
Sa nu crezi cumva ca daca nu te loghezi in coutul tau adsense ei nu te pot prinde ca ai dat un click fals. Da, te pot prinde prin alte servicii google, cum ar fi: Google Earth, Google Calendar, Google Search, Google Toolbar, Google Talk, Google Sitemap, Google Desktop, Blogger, si mai nou prin Youtube (care a fost recent cumparat de catrea Google).

Metoda 7: Google Page Rank:
Siteul tau nu este indexat in google, rata de gasire a siteului (blogului) tau cu ajutorul motorului de cautar egoogle este aproape nula, dar tu primesti zilnic 5-6 clickuri si vizite 200 - 300/zi cu un Page Rank zero. Google iti va considera acele 5-6 clickuri, clickuri invalide si prin urmare primesti 0,01$ pe acele clickuri.

Metoda 8: Designul Paginii:
Dar despre plasarea unor banere sau texte cu mesajele "da click pe reclame pentru a ne sustine" sau "Daca vrei sa tii siteu-l in viata, da click pe linkurile sponsorilor". Va zic eu, nu va tine, google mai face cateodata cate un surf pe blogul vostru si dacavede asa ceva cu siguranta veti lua ban. Faza Pica.

Deci eu zic ca nu are rost sa incercat isa pacaliti Google adsense, sub nici o forma. Asta doar daca nu vreti sa primiti un Ban la fel de mare cat a fost incercarea dvs de a pacalii sistemu. Eu zic ca este cel mai securziat sistem de Pay Per Click.

Niciun comentariu: